ALMA Egyesület

ALMA Egyesület

Rövid interjú Kardos Évával, az ALMA egyesület elnökével, a „MesÉLJEN ma a holnapnak!” ötletgazdájával

2016. október 25. - Alapítványi és Magánóvodák Egyesülete

 

 − Mi is pontosan a „MesÉLJEN ma a holnapnak!” program?eva_2.jpg

− A program célja, hogy a gyermekeknek  olyan pozitív jellemvonásokat tudjunk bemutatni, melyek elengedhetetlenek sikeres jövőjük szempontjából. Ilyen jellemvonás a tisztelet, a becsületesség, az illemszabályok betartása, valamint az olyan motivációs értékek, mint a bátorság, az önfejlesztés.

A gyermekek mintákon és példaképeken keresztül tudnak fejlődni. Ezért szülőként is fontos „küldetésünk” van, megmutatni a lehetőségeiket.

 

− Hogyan született meg a gyermekkönyvek kiadásának ötlete?

− A gyermekkönyvírás, mint gondolat, már gyermekkoromban megfogant bennem, sőt én magam is írtam már gyerekként egy rövidke regényt, amit saját rajzaimmal illusztráltam.  Édesanyám nemrégiben elhozta nekem ezt, és miután elolvastam akkori írásomat, jöttem rá, hogy ezen az úton tudnánk a jövő nemzedékének üzenni.

 

− Elárulna valamit a pályáztatás műhelytitkairól?

− Hatalmas, nem várt érdeklődés övezte könyvírói és illusztrátori pályázatunkat. Több száz, jobbnál jobb pályamű érkezett be, így a kiválasztási folyamat is nagyon összetett volt. Olyan személyeket kerestünk, akik színes egyéniségek, akiknek gondolatvilága teljesen egyedi. Illusztrátorunk és írónk is igazi tehetség.

 

− A könyv megjelenése után mi lesz a program következő lépése? Milyen terveik vannak?

A könyv ötletének megszületése óta sok más is megfogalmazódott bennünk. Szeretnénk egy teljes könyvsorozatot − kisebb és nagyobb korosztályú gyerekek részére is − kiadni. Valamint a könyvhöz kapcsolódóan tervezünk korosztályos társasjátékot. Terveink között van, hogy a történeteket animációs filmként is feldolgozzuk. Azt hiszem, nincs megállás. Egy cél hajt,  minél több gyermekhez eljuttatni azokat az alapértékeket, melyekkel egy boldogabb és sikeresebb élethez segíthetjük hozzá Őket.

 

─ A készülő mesekönyvből ki a kedvenc figurája? Miért?

Ha választani kell, akkor Fuxi, a kutya a kedvenc szereplőm. Bölcsessége és alázata két olyan különleges tulajdonság, ami csak kivételes esetekben jár együtt.. Szeretném, ha életem során e két tulajdonság mindvégig elkísérne, és döntéseimben mindkettő szerepet kapna.

 

Köszönjük az interjút, és hogy bepillanthattunk az ALMA egyesület terveibe!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://almaegyesulet.blog.hu/api/trackback/id/tr3011836389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása